Een nieuw avontuur in Hongerige Wolf

We gaan een nieuw avontuur aan in Hongerige Wolf. We bouwen zelf een duurzame off grid woning en willen leren leven met en van het land. We willen beste vrienden worden met het dorp, aansluiten bij wat er gebeurt in de omgeving en een mooi hoofdstuk toevoegen aan de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Wie zijn wij?

Wij zijn een jong gezin met 3 kleine kinderen (Lucy van 5 jaar, Isa van 2 jaar en Ki van 7 maanden). Inez is theatermaker en dramadocent op een hogeschool en Mark is theoloog en improvisator.

Ons avontuur is mede een uitvloeisel van de zeven spelregels van Improv the World een moderne levenskunst voor iedereen gebaseerd op vormen van toegepaste improvisatie, gedegen wegen tot reflectie en beproefde bronnen van inspiratie. 

Hongerige Wolf | 2 |

Ons verlangen

We hebben in Hongerige Wolf een prachtig stuk grond gevonden waar we duurzaam en zelfvoorzienend willen gaan leren leven. Dit willen we doen  op kleine schaal in betekenisvolle verbinding met het land, de omgeving en de samenleving. Niet om deze plek te ‘gebruiken’, maar om deze te ‘cultiveren’, met andere woorden: tot bloei te brengen.

We willen regenwater opvangen en zuiveren, zonnewarmte en -energie gebruiken, ons grijze water op een natuurlijke manier zuiveren en teruggeven aan de grond. Het land willen we stapje voor stapje  tot bloei brengen als een volwaardig ecosysteem waar we van leren leven en waarmee we van betekenis hopen te zijn voor anderen om ons heen. 

Antti Hanninen (www.ahad.nu), de architect die de woning heeft ontworpen, heeft samen met ons gezocht naar vernieuwende wegen vooruit die duurzaam, ecologisch en inspirerend zijn.    

Een nieuw hoofdstuk

We willen zoveel mogelijk aansluiten bij de locatie, de buurt en de omgeving en daarop doorbouwen. Niet zomaar komen met onze plannen en een nieuw boek beginnen, maar een hoofdstuk toevoegen aan de mooie verhalen en de bijzondere geschiedenis die er al is.

Helaas bleek het niet mogelijk de oude woning te restaureren en dus proberen we zoveel mogelijk van het huis te hergebruiken in het nieuwe ontwerp: zoals de dakpannen, de bakstenen, houten balken en planken en de deuren, en allerhande andere gevonden materialen en betekenisvolle voorwerpen.

De zeecontainers die al op het terrein zijn geplaatst zullen we opknappen en gebruiken als toekomstige werkplaats, met daarbovenop bijv. de zonnepanelen. 

Positieve impact

We hopen een positieve impact te hebben op de locatie en niet langer een negatieve voetafdruk op onze wereld. Dit werkt bijvoorbeeld door in de constructie van ons huis dat energieneutraal wordt gebouwd. Omdat er veel aan isolatie verloren gaat via de ramen, is er bijvoorbeeld voor gekozen een kas te plaatsen aan de gehele achterzijde van de woning (ook handig om planten op te kweken en wat lekkere tomaatjes dicht bij huis).

Ons huis en leven zal uiteindelijk volledig off-grid, duurzaam en ecologisch zijn. Om enerzijds onder de indruk te raken van de enorme rijkdom die er om ons heen is, maar die we misschien veel te makkelijk voor lief nemen (regenwater, goede buren, zonne-energie, rijke geschiedenis, boerenwijsheid, seizoensgroenten, ambachten, weer en wind, dieren, fruit, het rijke bodemleven, alles wat er al om ons heen is, etc.) en anderzijds geconfronteerd te worden met wat het daadwerkelijk kost om zelf de prijs te leren betalen voor het bestaan en niet te leven over de rug van anderen en ten koste van de aarde. 

Het plan is om zelf onze groente, fruit en kruiden te leren verbouwen (met wat kleine dieren en insecten erbij) en een mooi ecosysteem van het geheel te maken. Zodat wij onze kinderen kunnen laten opgroeien in een rijke omgeving waar ze leren ontvangen, delen met anderen en goed voor de natuur te zorgen. 

Aanvraag

Wil je meer informatie opvragen over het aanbod? 

Aanmelden event

Meld je aan:

Spelregels

1. SPEEL MET AANDACHT

Ontwikkel aandacht voor jezelf en je omgeving. Laat je onderbreken of houd juist je aandacht vast. Luister naar je leven. Lees verder…

2. DIEN HET VERHAAL

Leer je verhaal kennen en je rol daarin spelen om vervolgens een scène te gaan schoppen waar je dan ook komt en met wie je dan ook bent. Lees verder…

3. BLIJF TROUW AAN JE KARAKTER

Ontdek hoe je kunt leven uit één stuk. In al je rollen en relaties in woorden en daden tot op het niveau van je hart. Lees verder…

4. ACCEPTEER HET AANBOD

Ga het avontuur aan, stop met negeren en begin te accepteren wat zich aandient in je leven en bouw erop voort. Lees verder…

5. LAAT DE ANDER STRALEN

Probeer niet zelf de held te spelen, maar vertrouw je toe aan elkaar en speel samen de sterren van de hemel. Maak het mooi! Lees verder…

6. DURF TE FALEN

Je hebt het nog nooit gedaan, dus ik denk dat je het wel kan. Faal alles uit het leven, ga met volle overgave en vast vertrouwen de mist in. Lees verder…

7. DOE EENS GEK

Zet de wereld op z’n kop en doe eens gek: oefen geduld en wees blij, zelfs nu, hoe dan ook. Lees verder…

Meer weten?
Probeer het GRATIS!

Bestel 'SPELENDERWIJS'

Vul onderstaand bestelformulier in en we sturen je een tikkie op je mobiele nummer om het bedrag te betalen. 

Na betaling wordt je bestelling verzonden.

Prijs per boek: 18,95
Verzending: 2,50

Of neem contact op via: